torstai 24. tammikuuta 2013

Behringer Xenyx 302USB - pikkunäppärä usb-internaama


Kuva: Asus  Padfone2

Morjesta taas! Aattelin taas päiväni ratoksi vähän kummastella tuollaista uutta rompetta. Tai ei se ihan uusi minulle ole, mutta minusta minun kannattaisi siitä jotain höristä. Kummastelun kohteena on tuo Behringerin Xenyx 302USB, elikkästen halavin ja ehkä pienin kotiäänittäjän internaama. 

Jos joku ei ummarra, internaaman tarkoitus on A) parantaa tietokoneen äänenlaatua, B) mahdollistaa mikillä ölisemisen koneelle, tai sitarin rämpyttelyn, ja C) näyttää rumalta. Jollakin voi olla tästä eriäviäkin mielipiteitä, mutta eipä tuo minua haittaa.

Lähden katsomaan noita kohtia vasitellen käänteisessä järjestyksessä.

Kuva: Asus Padfone2


C) CHECK! Laiteen esteettiset saavutukset jäävät Robocopin oksennuksen tasolle. Kolmen eri sävyn harmaata sotkettuna nipplejen kanssa ryöditettynä muutamalla vilkkuvalla kirkkaalla väri-LEDillä. Tosi kiva, kun mustalla hienolla pöydällä on mustankiiltävä hieno näyttö ja sen kanssa sävy-sävyyn aiemmin haastetut pikkukajarit, niin tämä kötöstys ihan vähän rikkoo tunnelmaa. Onneksi rompe sentään lyödään koneeseen usbijohdolla, josta tulee myös virta, joten johtoja ei tartte aina vedellä kun konetta siirtelee. Hinta on kohdallaan noin 40-50 euron maissa ja rompe on toimiva, joten vastaan ulkonäkösyytöksiin notta mitäpä tuota...

Kuva: Asus Padfone2

B) CHECK! Romppeessa on XLR-6,3mm-yhistelmäreikä, johon saa tukittua mikki- ja sitarijohtoja. Mikä minulle oli yllätys, oli että pikku xenyxi antaa myös kummitussähköä, jota phantomiksikin kutsutaan. Hyvähyvä! Sitten löytyy RCA:ta linjalle ja 2-trackille, mikä ei kai taas tarkoita mitään... Mainmixista sitten huudatetaan niitä kailottimia. Reijät löytyy myös kuulokkeille ja toiselle mikille ja "equalisaattori" kanaville, joka tarkottaa low- ja high-säätöjä epämääräsillä liu'uilla. Älä koske, paitti jos "pittää olla passua sää..."

Kuva: Asus Padfone2


Mikin etunen on romppeessa ihan ok-tasolla: ei paras mutta halvin. On jaksanut toistaiseksi ajaa kaikkia konkkamikkejä, mitä olen syöttänyt, myös paremman pään. Behringer kuuntelee ASIO4ALL:a ihan hyvin mitä nyt joskus pätkii rasituksessa, mutta olen tästä ennemmin syyttävä konetta vastaan. Toinen ongelma tulee, kun yrittää kuunnella kaiuttimista samalla, kun nauhottaa. Kauhea kiertoälämölö huutaa kailottimista välittömästi. Toimii varmaan erihuoneessa kai, en ole kokeillut, kun ei ole sellaseen tämä tarkoitettu. Mutta demottelussa aivan oiva kapistus, ja kulukee myös mukana!

Kuva: Asus Padfone2


A) CHECK! Kun ensikerran yhdistin tämän romppeen nuihin T10-kailottimiin läppärin sisäisen äänikortin jälkeen, niin tuntui kuin olisi korvat auenneet pitkän lentomatkan jälkeen. Dynamiikkaa tuli yksinkertaisesti niin paljon lisää ja varsinkin alapäähän tuli tietynlaista jämäkkyyttä. Kohina katosi kuulumattomiin, eikä häiriöääniä enään kuulunut. Vaikka nämä kailottimet on halvimmasta päästä, niin silti ero oli korvin kosketeltavissa. Myös äänentason muuttelu on kätevää tuollaisella pöydällä lepäävällä romppeella, ja nupit on tasasen tuntuisia liu'ultaan. Jo pelkästään tämä äänenlaadun kohentaminen haukkuu romppeen hinnan mennen tullen.Behringer Xenyx 302USB on hintatietoisen kotidemottelijan ja paremman äänen perässä juoksijan rompe. Taitaa olla halvin vastaava tuote Suomen markkinoilla, kun ostin omani 45 eurolla paikallisesta kivijalasta. Rompe toimii suunnilleen niinkuin pitää, parantaa äänenlaatua huomattavasti ja kulkee tarvittaessa mukana. Täydellistä.


Rompeblogi suosittelee!

Kuvat on otettu Asus Padfone2:lla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti