maanantai 21. tammikuuta 2013

Creative Inspire T10 - Halapa ja hyvä!


Tänään tuumailin, notta jos kirjoittelisin vähän markkinointia vanhoista työmyyristäni. Nämä pikku kaunokaiset ovat yhdet lempiromppeistani ikinä. Kyseessä siis Creative valmistamat Inspire T10-stereokailottimet. Näiden mukana ei tule subbarimörköä vaan pelkästään kaksi näppärää pikku purkkia.

Kyseinen rompe on tarkoitettu äänen toistamiseen tietokoneelta tai jostain muusta ääntäsuoltavasta romppeesta. Itselläni ne palvelevat ATK-pöydällä pienehkön ääni-internaaman kaverina. Väri on kiiltelevän musta ja sopii kuin nenäni sopisi päähäni, jos se siihen sopisi, kiiltelevän musta näytön kehyksiksi. Mukavan näköset myös tv:n laidoilla...

T10:t ovat ikään kuin pikkuveljet melkoisen suosituille T20- ja T40-malleille. Hinta on vähintäänkin huokea, kun näihin pääsee käsiksi alle 40:n eurosen panostuksella. Itse poistin nämä kaupan hyllyltä jo yli 2, vai oliko se 3?, vuotta sitten ja en ole päivääkään katunut. Miksi? No siksi notta...


Rompe hyödyntää Creativen oletettavasti patentoimaa BassXport-teknologiaa, joka suoltaa bassoja kymmenen subbarin voimalla ja mahottomin hertsein, ainakin mainosten perusteella. Muut valmistajat kutsuvat tätä teknologiaa BassoRefleKsikOteloksi. Huolimatta teknologian nimestä refleksointi toimii hyvin tässä yhteydessä, ja bassossa on sellaista pientä hentoa potkua, mitä voi kokea myös suututtamalla 3-vuotiaan esimerkiksi syömällä salaa karkkia viikolla ja jäämällä siitä kiinni.

Ääni on muutenkin harvinaisen tasapainoinen tässä hintaluokassa. Romppeen molemmissa purkeissa on omat kailottimet ylä-äänille, kuten rumpalin pelleille ja ässien sihinöille, mitä harvoin näkee näissä halvoissa ämyreissä. Näin asian ollen stereokuva on toimiva eli kuunnellessa voi laittaa silmät kiinni ja kuvitella missä kukanenkin pelimanni virtuaalilavalla seisoo. Hieman harmittavaa on kuitenkin se, että ääni aukeaa parhaiten vähintään noin 2 metrin päässä, mikä hiukan voi haitata työpöytäkäyttäjiä.

Tehoa on hurjat 5 wattia per kanava, mutta jokainen itseään arvostava musamies tietää, että määrä on vähintäänkin riittävä. Ja ääntä tuleekin keskikokoisen olohuoneen tarpeisiin riittävästi. Ompa näillä nimenomaisilla hoidettu myös erään albumin nauhotusten kuuntelut. Leffojen alimmat muraukset toki jää kuulematta ja bassofriikit eivät saa ruumiillista tyydytystä, mutta yleiskoneina ja akustisella musalla tämä rompe kyllä pitää pintansa. 


Nipplejä on kaksi. Volume ja tone, joista jälkimmäiseen ei kannata koskea. Se vain sotkee kivan pehmeää soundia. Keskellä liukua on pieni nypy, joka kertoo mihin pitää pysähtyä. Kiva kiva. Jos laittaa volumet täysille, niin sitten särkee, mutta muuten ääni on tarpeeksi puhdas näin kotikäyttöön.


Reikiä tässä romppeessa riittää useammallekin johdolle. Taakke saa tökkiä 3,5mm äänijohtoa, virtajohtoa ja toisen ämyrin johtoa. Toisen ämyrin johto on melko lyhyt, mutta sitä voi jatkaa RCA-jatkolla. Sivussa on vielä kaksi reikää, joihin toiseen saa tökkiä korvanrikkojakailottimet ja toiseen 3,5mm äänijohtoa.

Kuten kirjoitin yllä, tämä on yksi lempiromppeistani. Monikäyttöiset ja nätit pikkuämyrit, joiden äänenlaatu on vertaansa vailla hintaluokassaan. Jos rahaa on se vajaa 40, ja haluaa monikäyttöiset yleiskajarit jokapäiväiseen käyttöön, niin tässä ei voi mennä vikaan.

Rompeblogi suosittelee!

1 kommentti:

  1. Tässä paketissa on kyllä paras hinta-laatu-suhde, mitä itselle on tullut vastaan:

    https://expert.fi/Tuotteet/Tietokoneet/Oheistuotteet/Aanentoisto/Logitech---LS-21-2-1

    VastaaPoista