maanantai 4. helmikuuta 2013

Asus Padfone2 kamerahommia


Nonniin on aika avata taas sanainen arkku, ja vähän avata tuon Asuksen ihme romppeen kamerahommia. Vehkeeseen on tukittu paljon pikseleitä tallentava Sonyn kamerapalikka, joka tallentaa tavaraa levylle 13 megapikselin tarkkuudella. Videota voi tallennella fullhd:na, mikä on paljon sekin. Kuitenkaan megapikselimäärä ei takaa onnea, vaan tärkeämpää on kennon ja optiikan laatu, sekä käyttömukavuus. Nyt ei mennä kovin syville vesille, vaan pohditaan kameraa lähinnä perus-jantterin hanskaan vedettynä.


Automaatilla rompe ottaa ihan mukavia kuvia päivänvalossa, mutta sisällä kuvat on ihan kauheita kötöstyksiä. Niimpä ahkerana poikana rupesin heti säätämään asetuksia. Oleellista oli, että ISO800 on aika lailla liikaa kennolle ja kamera haluaa sitä helposti käyttää. Mieluummin otin tämän manuaalilla siis. Muuten asetuksia oli ne perusannukka säätimet, joilla ei hirveästi mittään tee. 


Yksi ikävä juttu manuaali-ISO:n käytössä on valotuksen epäonnistuminen. Kuvista meinaa tulla liian hämäriä, joka ei varmasti kaikkia miellytä. Iteppä en välitä, kun fotarissa voi kuville tehdä yhtä jos toista tarvittaessa. 


Kameran tarkkuus ja terävyys on hyvällä tolalla, kuten ylemmässä ja alemmassa pukasussa seisoo. Pienetkin yksityiskohdat erottuu ja jopa 100%-crop on ymmärrettävällä tolalla. Tällä määrällä pikseleitä tämä on kunnioitettava saavutus. Joku ihme haamu näissä kuvissa on silti nähtävissä kontrasti alueilla.


Värit on minusta ihan skarpit, ehkä saturaatiota on jonkin verran. Mutta tämä ei minua haittaa, kun kyseessä on osoita ja ammu -ratkaisu. Pääasia kun kuitenkin on, että kuvat näyttää hyvältä naamakirjassa.


Yöllä tilanne vähän muuttuu, ja muroja hiipii kuvaan. Silti yllä seisova kuvatus on otettu sydän yöllä keskellä pohjoisen talvea, joten ei niin paha tulos. Enpä kuiteskaan yökuvaukseen tätä ainoaksi kameraksi ottaisi.


Hyvin valaistussa toimistossa saa mainioita kuvatuksia! Skarppi ja kivan näköinen kuva, ei mitään valitettavaa. Tosin sisätiloiksi täällä oli aivan optimi olosuhteet valon kannalta.Ja kyllä hämärässäki saa otettua. Kyseisessä kuvassa valonlähteenä on ainoastaan liesituulettimen pikkulamppu. Veri impprissivi intiit! Kohdekin on oikein mieluisa.


Romppeella voi myös editoija kuvia suoraan galleriassa. Yllä kuva oli ruma ja muroinen alkuun, mutta pienellä valmin efektin lisäyksellä siitä tuliki ihan mukava. Säätöjä on vähän, mutta leikkikauppa on täynnällänsä erilaisia muokkaimia, joista voi etsiä mieluisansa.Kameran käyttöliittymä on perusannukkamainen, eli käyttökelpoinen. Kuvia voi ottaa normaalisti, HDR:nä tai vaikka panodraamana, kuten yllä. Rompe vielä vähän kertoo, mitä mikin säätö tekee. Parasta oli, kun salaman sai omasta napista kiinni. Sitä kun ei käytetä, muuten ku taskulamppuna ja päiss... Kuvia voi ottaa muuten kanssa volyyminäppylöillä.


Kyllä tämän kanssa ellää mielellään. Kuvat pääosin onnistuu ihan OK ja kameran saa noppeesti päälle. Kuvanlaatu on melko hyvä ja parraimmillaan menee isommissakin tulosteissa. Kysykää, jos jotaki mieleen tullee. Mie menen nukkumaan.

Rompeblogi suosittelee!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti